Workai wygrywa Nielsen Norman Group Intranet Design Annual 2023!

Zobacz case study

Premiera raportu: Digital Employee Experience 2024

Workai ogłasza publikację swojego najnowszego raportu: „Transforming the Workplace: Employee Experience Platforms” – edycja trzecia. Ten obszerny raport zagłębia się w zmieniający się krajobraz pracy i zwraca uwagę na kluczowe aspekty kształtujące wzajemne oddziaływanie technologii i doświadczeń pracowników (Employee Experience).

Raport odpowiada m.in na pytania:

• W jaki sposób EXP (Employee Experience Platforms) wykorzystują sztuczną inteligencję do personalizacji doświadczeń, automatyzacji zadań i inteligentnych insightów?
  • W jaki sposób EXP wspiera współpracę i dobre samopoczucie w hybrydowym modelu pracy?
  • W jaki sposób ekosystem EXP rozwija się, aby zaspokoić potrzeby konkretnych branż?
  • Jak rozwój analityki w ramach EXP wspiera podejmowania decyzji w oparciu o konkretne dane?

…i wiele więcej!

Pierwsza edycja została opracowana we współpracy z PwC. Obecna, trzecia edycja raportu zapewnia najnowszy wgląd w cyfrowe doświadczenia pracowników. Została ona zaktualizowana o najnowsze trendy, które w ostatnich miesiącach wpłynęły na rozwój środowiska pracy.

Kluczowe zagadnienia:

Employee Experience:

Raport zwraca uwagę na znaczący wpływ doświadczeń pracowników jako strategicznego, ale często niedocenianego „narzędzia” w organizacjach. Materiał omawia niewykorzystany potencjał, jaki tkwi w tworzeniu bogatych doświadczeń pracowników oraz sposobu, w jaki przyczynia się to do ogólnego sukcesu organizacji.

Cyfrowa Transformacja:

W miarę jak branże przechodzą szybką transformację cyfrową, raport bada, w jaki sposób doświadczenia pracowników odnoszą się do tego paradygmatu. Od wykorzystywania narzędzi cyfrowych po wspieranie kultury ciągłego doskonalenia – raport przedstawia nie tylko wyzwania z tym związane, lecz również wskazuje szereg możliwości jakie niesie ze sobą era cyfryzacji.

Cyfrowe miejsce pracy i platformy Employee Experience:

Raport śledzi ewolucję od tradycyjnych cyfrowych miejsc pracy do czołowych platform Employee Experience (EXP). Podkreśla rolę sztucznej inteligencji i automatyzacji, zwracając uwagę na ich transformacyjny wpływ na personalizację doświadczeń, automatyzację zadań i wspieranie inteligentnych insightów. Materiał wskazuje również zmianę w kierunku hybrydowego modelu pracy, badając, w jaki sposób EXP wpływają na współpracę zarówno pracowników stacjonarnych, jak i zdalnych. Dodatkowo, raport oferuje cenny wgląd w przyszłość pracy, dostarczając prognozy rozwoju w stale ewoluującym krajobrazie doświadczeń pracowników i technologii w miejscu pracy.

Cel i odbiorcy:

Raport, opracowany z myślą o kadrze zarządzającej, specjalistach ds. HR i liderach biznesu, stanowi cenne źródło informacji, szczególnie dla organizacji dążących do wykorzystania pełnego potencjału doświadczeń pracowników w erze cyfryzacji. Dzięki zrozumieniu i wdrożeniu przedstawionych w raporcie spostrzeżeń, firmy mogą tworzyć elastyczne, atrakcyjne i produktywne środowiska dla swoich pracowników. Raport dostarcza praktycznych spostrzeżeń, które pomogą organizacjom w poruszaniu się po skomplikowanym środowisku nowoczesnego miejsca pracy.

To już trzecia edycja raportu, który powstał we współpracy z ekspertami z jednej z największych firm konsultingowych na świecie. Podobnie jak w poprzednich edycjach, tak i tym razem, naszym celem jest ugruntowanie wiedzy na temat nowej kategorii rozwiązań – EXP. Wierzymy, że nadanie priorytetu doświadczeniom pracowników, czyli tzw. Employee Experience, poprzez DEX, przyniesie trwałe korzyści, sprzyjając budowaniu zaangażowanej, lojalnej i usatysfakcjonowanej kadry pracowniczej, przyczyniając się tym samym do sukcesu całej firmy i tworzenia pozytywnej kultury organizacyjnej.

mówi Łukasz Skłodowski, CEO, współzałożyciel Workai

O Workai:

Workai to zintegrowana, wielokanałowa platforma Employee Experience (EXP), zaprojektowana w celu wspierania komunikacji wewnętrznej, zarządzania wiedzą i zaangażowania pracowników, oferująca oferuje gotowe rozwiązanie w postaci usługi (SaaS).

Oprócz funkcji intranetu, Workai obejmuje obszerną bazę wiedzy, wewnętrzną sieć społecznościową, aplikację mobilną dla pracowników oraz rozbudowane narzędzia analityczne. Wyjątkowe doświadczenia użytkownika oferowane przez platformę Workai, możliwość personalizacji i rozbudowane możliwości adaptacji narzędzia sprawiają, że jest to najchętniej wybierane rozwiązanie przez firmy na całym świecie, począwszy od branży finansowej i telekomunikacji, po handel detaliczny i logistykę.